Rapportage Gemak

Geïntegreerde jaarrekeningsoftware in de cloud


Vraag een persoonlijke demo aan Of bekijk de laatste opname

Met Rapportage Gemak kun je jaarrekeningen opstellen en deponeren bij de Kamer van Koophandel of bank. Daarnaast beschik je over tussentijdse rapportagemogelijkheden en ondersteunt het uitgebreide dashboard bij het adviseren van klanten. Rapportage Gemak is nu beschikbaar voor micro- en kleine entiteiten en wordt in de nabije toekomst uitgebreid voor grotere entiteiten.

Rapportage Gemak in het kort 

 • Simpel consolideren en presenteren – In de consolidatiestaat houd je grip op je eliminaties. Door dynamische journaalposten in te stellen, automatiseer je de consolidatie en kun je tussentijdse cijfers eenvoudig op groepsniveau presenteren.
 • Werken uit dezelfde dataset – Rapportage Gemak is onderdeel van Accountancy Gemak: één platform voor jaarrekening, KvK-depot, belastingaangiftes en in de toekomst ook het werkprogramma. Hiermee hoef je gegevens maar één keer te bewerken. Met een directe koppeling met boekhoudsoftware kun je correcties op de cijfers ook automatisch terugschrijven.
 • Meer inzicht en beter advies – Door informatie uit verschillende domeinen (waar onder boekhouding en loonadministratie) te combineren, kom je tot nieuwe inzichten waarmee je je klant beter kunt adviseren.


In 4 stappen van rapportage naar inzichtRapportages worden gemaakt om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of om relevante stuurinformatie te creëren. Bij de eerste gaat het om de spreekwoordelijke ‘tick in the box’, bij de tweede wil je waarde toevoegen op basis van inzichten. Met deze vier stappen ga je van rapportage naar inzicht.

 

 • Volledig – Inzichten zijn alleen waardevol wanneer je alle relevante aspecten in ogenschouw neemt, wanneer de informatie volledig is en wanneer je verder kunt kijken dan wat er standaard wordt verwacht.
 • Nauwkeurig – Bij nauwkeurigheid hebben we het over kwaliteit van de vastgelegde gegevens. Door routinematige handelingen te automatiseren, worden er niet alleen minder fouten gemaakt, maar gaat het vastleggen van data bovendien een stuk sneller.
 • Tijdig – Tijdigheid gaat over het moment waarop informatie beschikbaar is en in welke mate de gegevens/inzichten er op dat moment nog toe doen.
 • Domeinoverstijgend – Maak je gebruik van tools die allemaal op één platform draaien, dan heb je eenvoudig toegang tot de gegevens die daarin zijn vastgelegd. Hierdoor kun je onverwachte relaties tussen deze gegevens boven tafel krijgen en kom je tot domeinoverstijgende inzichten.

 


Prijzen Rapportage Gemak

De voordelen van Rapportage GemakInrichtingsjaarrekening klein en micro opstellen en deponeren bij de bank en Kamer van Koophandel


Labelen van grootboek-rekeningen in de kolommenbalans


Foutloos gegevens uitwisselen tussen VPB, jaarrekening, bank-deponering en KvK-depot


Directe koppeling met boekhoudsoftware en vastgelegde labels leidt tot eenvoudig te presen-teren periodieke cijfers


Benieuwd naar meer tips voor het realiseren van inzichten ten behoeve van waardevolle advisering aan je klant?Rapportage Gemak in een notendop

 

 • Op dit moment kun je de inrichtingsjaarrekening klein en micro opstellen en deponeren bij de bank en Kamer van Koophandel. Dit rapport kun je zowel enkelvoudige als geconsolideerd opstellen. De cijfers zijn op een centraal punt in de kolommenbalans te corrigeren en terug te boeken naar de boekhouding zodat je geen dubbel werk hoeft te doen. Is er sprake van een directe koppeling met Boekhoud Gemak/Multivers, of andere boekhoudsoftware, dan kun je op het moment dat je een vraag hebt over saldi op een grootboekrekening, simpelweg ‘doorzoomen’ naar de grootboekmutatiekaart en/of de specifieke factuur.
 • In de kolommenbalans label je de grootboekrekeningen. Na het importeren van de cijfers vanuit de boekhouding ken je labels toe aan elk grootboeknummer. De applicatie geeft hierbij een voorzet op basis van RGS-code, omschrijving en grootboeknummer. Na het labelen heb je direct inzicht in het resultaat en kun je verder met het toevoegen van journaalposten om cijfers te corrigeren.
 • Maak je gebruik van meerdere oplossingen van Accountancy Gemak, dan stelt de kolommenbalansfunctionaliteit je als gebruiker instaat om foutloos gegevens uit te wisselen tussen VPB, jaarrekening, bank-deponering en KvK-depot. Dit kan omdat achter elk label een RGS-tag of Fiscaal Gemak tag hangt, waardoor de cijfers op de juiste positie worden geplaatst in het type rapport dat je nodig hebt.
 • Het combineren van data die wordt opgehaald uit de fiscale aangiftes en loonadministratie leidt tot verrassende inzichten die de basis leggen voor nog beter advies aan je klanten.

Domeinoverstijgend advies en hoge efficiency
Rapportage Gemak is beschikbaar op hetzelfde platform als Fiscaal Gemak en binnenkort Werkprogramma Gemak die bovendien alle gebruikmaken van dezelfde dataset. Voor de gebruiker betekent dit een aanzienlijke efficiencyslag en een mogelijkheid om fouten te reduceren. Gegevens worden eenmalig bij de bron vastgelegd en vervolgens hergebruikt.

 

Veilig en compliant digitaliseren, beheren en uitwisselen van documenten met Document ManagerMet Document Manager

 

 • kun je eenvoudig, veilig en compliant documenten aanleveren, ontvangen en delen
 • beschik je over centrale documentopslag waarin je kunt archiveren op basis van een standaard dossierindeling
 • heb je altijd, overal en vanaf elk device toegang tot voor jou relevante documenten
 • kun je snel aan de slag door gestandaardiseerde integraties

 


Benieuwd wat Rapportage Gemak voor jouw kantoor kan doen?
Maak nu kennis met de andere onderdelen van Accountancy GemakFiscaal Gemak

Innovatieve fiscale cloudsoftware, no1. in Nederland!


Lees meer

Werkprogramma Gemak

Slimme werkprogramma’s vanuit iedere vakorganisatie incl. data gedreven dossiervorming.


Lees meer

Communicatie Gemak

Stroomlijn je werkprocessen door eenvoudige klantcommunicatie en creëer meerwaarde met domein-overstijgende inzichten.


Lees meer

Kantoor Gemak

CRM-, planning-, tijdregistratie- en factureringsfunctionaliteit vanuit de cloud.


Lees meer

Boekhoud Gemak

Snel, slim en makkelijk boekhouden voor accountants en ondernemers vanuit de cloud.


Lees meer

HR & Salaris Gemak

Krachtige, flexibele salaris software in de cloud met unieke HR mogelijkheden voor ondernemers


Lees meer