Werkprogramma Gemak

Software voor het managen van werkprogramma's inclusief een risicovolgsysteem om periodieke processen en projecten te plannen, volgen en controleren


Meer weten?

Werkprogramma en risicovolgsysteem
Ben je op zoek naar een oplossing die jou helpt om je werkprogramma’s te managen en bovendien beschikt over een risicovolgsysteem waarmee jij periodieke processen en projecten kunt plannen, volgen en controleren? Dan is Werkprogramma Gemak wat voor jou. Het bevat alle functionaliteit die je van een werkprogrammasoftware verwacht. Werkprogramma Gemak automatiseert repeterend werk en faciliteert het automatisch opbouwen van dossiers. Hierdoor kunnen specialistische medewerkers hun tijd besteden aan activiteiten waar ze de meeste waarde toe kunnen voegen.

 

Gebruik je naast Werkprogramma Gemak ook andere modules van Accountancy Gemak, dan beschik je over veel extra voordelen:

 

 • Hergebruik van ingevoerde gegevens voorkomt onnodige handelingen, bespaart tijd en verhoogt de kwaliteit van de data.
 • Risico-gericht samenstellen is mogelijk omdat de software je helpt om je te focussen op risicovolle zaken en minder tijd en aandacht te besteden aan dingen die minder risico met zich meebrengen.
 • Domeinoverstijgende inzichten die je alleen krijgt bij naadloos geïntegreerde producten die bovendien gebruikmaken van dezelfde dataset.
 • Signalering van advieskansen en inzicht in waar je staat binnen het proces.

Unit4 Auditor
De release van Werkprogramma Gemak wordt in de tweede helft van 2021 verwacht en bevat de relevante functionaliteiten die gebruikers vanuit Unit4 Auditor gewend zijn. Tot deze tijd kun je met Unit4 Auditor een koppeling maken met Rapportage Gemak om je werkprogramma brugstaat te visualiseren.

Plannen, volgen, controleren
Werkprogramma’s zijn in principe beschrijvingen van werkzaamheden en in welke volgorde deze verricht moeten worden. Werkprogramma’s geven inzicht in hoe je ergens bent gekomen en welke inspanningen je hiervoor hebt geleverd. Hiermee kunnen accountants aan controlerende instanties als de AFM laten zien wat hun overwegingen waren bij het opstellen van jaarrekeningen en het afgeven van accountantsverklaringen.

 

Lees meer over de werkprogramma’s van de toekomstVerhoog in 3 stappen de efficiency én kwaliteit van je samenstelopdrachten
Tijd en gekwalificeerd personeel zijn schaars. Zorg er daarom voor dat je beide optimaal inzet. Bijvoorbeeld door standaard handelingen waar mogelijk te automatiseren. Ook bij samenstelopdrachten kun je veel winst behalen. Onderstaand 3 stappen die je helpen om zowel de efficiency als de kwaliteit van deze dienstverlening te verhogen.

 

 • Stap 1 – Administratieve taken namens de klant waar mogelijk automatiseren
  Tijdens de samenstelopdracht voert een accountantskantoor vaak administratieve taken uit namens de klant. Automatiseren van zoveel mogelijk van deze handelingen betekent tijd besparen en fouten reduceren.
 • Stap 2 – Maak gebruik van werkprogramma’s voor bewijsvoering en dossieropbouw
  Werkprogramma’s begeleiden je bij het nemen van relevante werkstappen en bij het efficiënt opbouwen van een kwalitatief goed dossier. Daarnaast helpt de software om risicovolle zaken te herkennen, zodat je daaraan de nodige aandacht kunt besteden.
 • Stap 3 – Begeleid je klant bij het continue goed vastleggen van gegevens bij de bron
  Zorg voor een goede basis van de boekhouding van je klanten en controleer of de kwaliteit van de gegevens die zij invoeren goed is. Daarmee kun je op het moment dat dat nodig is, met een gerust hart je rapportages opstellen, je dossier opbouwen en afhandelen en je verklaring afgeven.

Benieuwd naar meer tips voor het realiseren van efficiency en verhogen van je dienstverlening rond samenstelopdrachten? Vul dan onderstaand formulier in.

Domeinoverstijgend advies en hoge efficiency
Werkprogramma Gemak is beschikbaar op hetzelfde platform als Rapportage Gemak en Fiscaal Gemak die alle gebruikmaken van dezelfde dataset. Voor de gebruiker betekent dit een aanzienlijke efficiencyslag en een mogelijkheid om fouten te reduceren. Gegevens worden eenmalig bij de bron vastgelegd en vervolgens hergebruikt.

 

Maak nu kennis met de andere onderdelen van Accountancy Gemak:

Maak nu kennis met de andere onderdelen van Accountancy Gemak:Fiscaal Gemak

Innovatieve fiscale cloudsoftware, no1. in Nederland!


Lees meer

Rapportage Gemak

Jaarrekeningen, deponeringen, tussentijdse rapportage, prognose en bankenrapportage direct vanuit de cloud.


Lees meer

Communicatie Gemak

Stroomlijn je werkprocessen door eenvoudige klantcommunicatie en creëer meerwaarde met domein-overstijgende inzichten


Lees meer

Kantoor Gemak

CRM-, planning-, tijdregistratie- en factureringsfunctionaliteit vanuit de cloud.


Lees meer

Boekhoud Gemak

Snel, slim en makkelijk boekhouden voor accountants en ondernemers vanuit de cloud.


Lees meer

HR & Salaris Gemak

Krachtige, flexibele salaris software in de cloud met unieke HR mogelijkheden voor ondernemers.


Lees meer

Benieuwd wat Werkprogramma Gemak voor jouw kantoor kan doen?