Audit & Control

Efficiënt, betrouwbaar en compliant samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen


Meer informatie

Software voor Audit & Control helpt je bij het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen. Je wilt informatie efficiënt invoeren (liefst geautomatiseerd en in één keer goed), zeker weten dat je aan alle wet- en regelgeving voldoet en dat het advies aan je klanten is gebaseerd op correcte, betrouwbare gegevens.

 

Een standaard maar tegelijkertijd klant-specifiek samenstelproces verlaagt je kosten en verhoogt de kwaliteit voor je cliënten. Unit4 biedt een op risico’s gebaseerd werkprogramma met geïntegreerde data-analyse in combinatie met de meest gebruikte jaarrekeningsoftware wat garant staat voor een optimaal samenstelproces. Een directe koppeling met je kantoorhandboek zorgt ervoor dat je medewerkers bij iedere stap over de juiste informatie beschikken. En doordat je bij iedere stap in het werkprogramma ondersteunende documenten kunt toevoegen, bouw je automatisch het samensteldossier op. Het deponeren van de jaarrekening in SBR bij de Kamer van Koophandel kan uiteraard volledig digitaal.

 

Op welk gebied ben je op zoek naar ondersteuning?

 

  • Unit4 Audition – snel, eenvoudig en nauwkeurig financiële rapporten maken
  • Unit4 Auditor – controlekader om periodieke processen en projecten te plannen, te volgen en te controleren
  • Unit4 AccountAnalyser – analyse van financiële gegevens

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen

 

Met het gebruik van een digitale handtekeningoplossing profiteer je van vele voordelen, zoals procesoptimalisatie, kostenbesparing en verhogen van de klanttevredenheid. Doordat contracten overal en op ieder apparaat ondertekend kunnen worden, geef je een positieve impuls aan de samenwerking met je cliënten. Daarnaast is het mogelijk om een document na ondertekening geautomatiseerd in het juiste dossier terecht te laten komen en heeft de cliënt het digitale contract ook direct ter beschikking.

 

De integratie van de digitale handtekeningoplossing van ValidSign in de accountancysoftware van Unit4, vereenvoudigt een veelvoud aan ondertekenprocessen op accountants- en administratiekantoren. Daarbij ben je niet alleen verzekerd van een breed toepasbare handtekeningoplossing die veel efficiencyvoordelen biedt, maar bovendien van een betrouwbare en compliant oplossing omdat ValidSign werkt vanuit de vertrouwde KPN NL Cloud en compliant is met EIDAS, FDA en PADES/XADES.

 

Met de handtekeningoplossing van ValidSign zijn we in één keer klaar voor XBRL én PDF signing. De weg naar een ondertekend document was niet eerder zo efficiënt en klantvriendelijk. De integraties in Unit4 komt dit nog verder ten goede.

 

Teun den Ouden, Partner O2 Accountants


 

 

 

 

 


SBR Assurance

 

Door het digitaliseren van de jaarrekening (lees: publicatierapportages) en de bijbehorende accountantsverklaring voor middelgrote ondernemingen vanaf 1 januari 2018, is de zogenaamde ‘natte’ handtekening van de accountant niet meer bruikbaar op de accountantsverklaring. Hiervoor is SBR Assurance in het leven geroepen. Deze aanpak/oplossing regelt de digitale ondertekening van de accountantsverklaring zodanig dat de geldigheid en de daaraan te ontlenen zekerheid nog steeds gewaarborgd is voor het maatschappelijke verkeer. De oplossing houdt rekening met de digitale communicatie van de jaarrekening, de digitale accountantsverklaring en de digitale ondertekening.

 

Planning SBR Assurance

Nieuwe releases Unit4 Audition en Unit4 SBR Manager zijn opgeleverd (te downloaden via My Unit4) :

    ✓ Unit4 Audition voor het aanmaken van de XBRL-documenten (publicatie rapport en accountantsverklaring)

✓ Unit4 SBR Manager voor het renderen (bekijken), ondertekenen (Linking & Signing) en eventueel vaststellen van de jaarrekening