Boekhouden zoals jij het wil

Voor elke administratieve uitdaging een passende oplossing


Probeer 30 dagen gratis Meer informatie?

Slimme tips op het gebied van boekhouden!1. 5 aandachtspunten bij de selectie van een (nieuw) boekhoudpakket

Ben jij mkb’er en overweeg je een (nieuw) boekhoudpakket aan te schaffen? Neem dan onderstaande vragen mee in je afweging. Ze helpen je bij de selectie van een (nieuw) boekhoudpakket.

 

2. 4 redenen om te beginnen met online boekhouden

Je cijfers maar half bijhouden gaat niet, dan ben je al snel het overzicht kwijt. Slimme tools helpen je om tijd te besparen, zodat jij kunt focussen op datgene waar je goed in bent: ondernemen. Lees daarom hier waarom je moet beginnen met online boekhouden.

 

3. Hoe haal je het maximale uit je btw aangifte?

Een vraag waar je wellicht nooit bij stilstaat, omdat het net als het doen van de administratie een verplicht nummer is dat je maandelijks, per kwartaal of per jaar op de automatische piloot afdraait. Zonde, want het mag dan een verplichting zijn, maar dat betekent niet dat je jezelf en/of je eigen onderneming tekort moet doen. Check hier hoe goed jouw btw aangifte is!

 

4. 5 manieren om minder te administreren en meer te ondernemen

Denk jij als zzp’er of mkb’er ook nog weleens met weemoed terug aan de tijd dat je de stap maakte naar je eigen zaak? De wereld bestormen, pionieren, eigen koers bepalen, vrijheid en vooral van je passie je werk maken – dat was het idee. Want als je doet wat je echt leuk vindt, hoef je nooit meer te werken, toch? In deze blog helpen we jou met minder administreren en meer te ondernemen

 

5. Hoe kies je een boekhoudprogramma dat bij je past?

Een passend boekhoudprogramma kiezen is niet zo eenvoudig. Want waar moet je allemaal op letten? In een handige checklist helpen we je een handje op weg en vertellen we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boekhoudprogramma.

 

6. Welk boekhoudprogramma is geschikt voor het mkb?

Als ondernemer wil je weten welk boekhoudprogramma bij je past. Meer informatie over een boekhoudprogramma mkb lees je op deze pagina.

 

7. 4 tips om winst te behalen met slimmer boekhouden

Bij veel bedrijven loopt ongemerkt winst weg. Bijvoorbeeld doordat de bank doorlopende provisie in rekening brengt. Als je boekhouding onvoldoende inzicht biedt, blijf je dat geld betalen. Hier lees je 4 tips om winst te behalen met slimmer boekhouden

 

8. Infographic: Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Welk deel van de boekhouding doe je zelf en welk deel besteed je uit aan een accountant? Veel ondernemers worstelen met deze vraag. Daarom hebben we onderzoek gedaan onder 500 ondernemers. De resultaten vind je in de toffe infographic: “Boekhouding? Welk deel doe je zelf en wat besteed je uit?”

Bij Unit4 Bedrijfssoftware weet je dat je goed zit40 jaar ervaring

Meer dan 100.000 ondernemers vertrouwen op ons

Geadviseerd door 1300 accountants

Meer dan 40 jaar ervaring...Unit4 Bedrijfssoftware is leverancier van verrassend slimme oplossingen voor de accountant en de ondernemer. We bouwen de brug tussen de wereld van ambitieus ondernemerschap en de wereld van ambitieus accountancy. Twee werelden die niet vanzelfsprekend synchroon lopen. Een ondernemer kijkt immers met name vooruit en een accountant kijkt voornamelijk terug.


Altijd een passende oplossing voor ondernemers en accountantskantorenE-book: Mini cursus boekhouden


Heb je vragen? Neem contact met ons op!