5 manieren om minder te administreren en meer te ondernemen


Door: Wim Ströhmeyer | 1 juli 2019

Denk jij als zzp’er of mkb’er ook nog weleens met weemoed terug aan de tijd dat je de stap maakte naar je eigen zaak? De wereld bestormen, pionieren, eigen koers bepalen, vrijheid en vooral van je passie je werk maken – dat was het idee. Want als je doet wat je echt leuk vindt, hoef je nooit meer te werken, toch? De dagelijkse realiteit zal voor je gevoel op sommige momenten ver van dit ideaalbeeld afstaan – zeker als het op boekhouden aankomt. Want, hoewel het cruciaal is voor de voortgang en groei van jouw onderneming, het is een noodzakelijk kwaad dat lastig en tijdrovend is. Gelukkig heb je een kort lijntje met je accountant!

 

Maar, zou jij niet sneller willen inspelen op kansen, continu realtime inzicht hebben in je financiële positie en on the go even snel een factuur uitsturen? En dat met software die altijd, overal en vooral intuïtief te gebruiken is – zonder dat je voor elk eenvoudig verzoekje bij je accountant moet aankloppen? Dan heb ik 5 manieren waarop jij met Unit4 Multivers Web, de online boekhoudsoftware voor ondernemers, ervoor zorgt dat je minder gaat administreren. De tijd die je dat oplevert; kun je full focus besteden aan ondernemen.

 

1. Bankenkoppeling voor een actueel inzicht in je banksaldo

Unit4 Boekhoud Gemak heeft een koppeling met diverse banken. Als jij je je betaalrekening aan je online administratie koppelt, dan leest de applicatie automatisch bankafschriften in en het boekhoudsysteem stemt deze vervolgens automatisch af met openstaande posten. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan je financiële administratie. Ook kunnen openstaande rekeningen eenvoudig semi-geautomatiseerd worden verwerkt, waardoor er altijd zicht is op een actueel banksaldo.

 

2. Digitale assistent voor het koppelen van je mutaties

Moeite met het koppelen van de juiste bedragen van je bankafschrift aan je boekhouding? De digitale assistent van Unit4 Multivers Web helpt je hiermee. Deze slimme assistent leert daarnaast van eerdere boekingen, ze legt kenmerken voor een volgende keer vast in je administratie waardoor boekingen volgende keer nog sneller en geautomatiseerd verwerkt kunnen worden.

 

3. Kamer van Koophandel-koppeling voor de juiste klantgegevens

Voer jij iedere nieuwe klant nog handmatig in bij het aanmaken van facturen? Door de KvK-koppeling worden klantgegevens van alle bedrijven in Nederland direct opgehaald en maak je dus snel nieuwe relaties aan.

 

4. Scan voor een snelle afhandeling van je bonnetjes en facturen

Typ jij je bonnetjes met de hand over? Als je met onze app een foto maakt van je bonnetje dan wordt die digitaal verwerkt en geboekt. Digitale facturen hoef je daarnaast ook nooit meer uit te printen; deze kun je ook direct digitaal verwerken.

 

5. Onderweg factureren voor een snelle administratie

Met Unit4 Boekhoud Gemak kun je altijd en overal eenvoudig je eigen persoonlijke factuur maken en digitaal verzenden. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je thuis bent en achter je pc zit; je stuurt de factuur uit terwijl jij op weg bent naar je volgende klus of klant.

 

Ik durf wel te stellen dat boekhouden met Unit4 Boekhoud Gemak niet alleen makkelijker wordt, maar dat je het zelfs leuk gaat vinden. Zeker als je nauw samenwerkt met je accountant; de eenvoudige zaken doe je zelf, de rest doet de accountant. Je houdt niet alleen tijd over en hebt beter inzicht in je financiële positie; online boekhouden voelt nooit meer als werken!

 

Verder lezen over boekhouden? Klik op de link voor interessante artikelen en blogs!