Direct btw-aangiftes doorzetten van boekhouding naar aangiftesoftware door integratie tussen Unit4 Multivers Accounting Web en Fiscaal Gemak


Door: Redactie Unit4 Bedrijfssoftware | 18 oktober 2019

Unit4 Bedrijfssoftware heeft een integratie tussen Unit4 Multivers Accounting Web en Fiscaal Gemak gerealiseerd waardoor de btw-aangiftes rechtstreeks van de boekhouding naar de aangiftesoftware doorgezet kunnen worden. Klanten kunnen aangiftes automatisch indienen of eerst in Fiscaal Gemak laten controleren voordat zij doorgestuurd worden naar de Belastingdienst. Met deze toevoeging wordt de efficiency van Multivers Accounting Web-gebruikers verhoogd en houden zij alles onder controle voor hun klanten.

 

De inrichting van de integratie en het versturen van de aangiftes gaat vanuit de nieuwe Multivers webapplicatie. Accountants die werken met Unit4 Multivers Accounting Online en de juiste modules in Fiscaal Gemak hebben, kunnen ook gebruikmaken van deze functionaliteit. Kantoren hoeven dus nog niet (volledig) over te zijn op de webversie.

 

Binnen Fiscaal Gemak kunnen gebruikers alle btw-aangiftes eenvoudig monitoren via intelligente overzichten. Ook eventuele btw-aangiftes die niet vanuit de Multivers webapplicatie komen, kunnen in één oogopslag gemonitord worden. Daarnaast wordt er gesignaleerd of er nog een ICP-plicht is en worden er kruisverbanden gelegd naar bijvoorbeeld de IB/VPB-aangifte of de balanstotalen in evenwicht zijn met de aangifte. De status uit Fiscaal Gemak wordt vervolgens netjes in de aangiftes bijgewerkt. Als het versturen van de btw-aangiften onverhoopt niet lukt, wordt hierop proactief terugkoppeling gedaan via de intuïtieve assistent.

 

“Deze integratie onderstreept onze missie om een de brug te bouwen tussen de wereld van ambitieus ondernemerschap en de wereld van ambitieus accountancy – met als doel het leveren van bedrijfssoftware die het leven van zowel de accountant als de ondernemer gemakkelijker, completer en waardevoller maakt”, aldus Kuno Klumpers, Product Manager Unit4 Multivers.

Dit kan ook interessant voor u zijn