Hoe klantentestpanels bijdragen aan de kwaliteit van Unit4 Fiscaal Gemak


Door: Maurice Beemster | 31 januari 2019

Softwareoplossingen moeten mensen daadwerkelijk ondersteunen bij het goed uitvoeren van hun taken en het waarde toevoegen aan hun interne en externe klanten. Daarom ontwikkelt Unit4 Bedrijfssoftware het grootste deel van haar applicaties samen met gebruikers. Een mooi voorbeeld hiervan is de jaarlijkse testdagen van Unit4 Fiscaal Gemak die wij onlangs voor de 14e keer organiseerden om gebruikers de jaarrelease voor het aanstaande aangiftejaar, vóór de levering, van A tot Z te laten testen.

 

Gegarandeerd hoge kwaliteit

Inmiddels is het een beproeft concept: voor de levering van de jaarrelease van Unit4 Fiscaal Gemak nodigen wij een breed scala aan gebruikers uit om deze uitgebreid te testen. Dit jaar deden 12 kantoren van diverse grootte en 21 unieke personen mee aan een of beide testdagen. Door deze uitgebreide test zijn er nog meer scenario’s gecontroleerd en bereiken we dat onze gebruikers direct van start kunnen met de productie zodra de nieuwe release beschikbaar is (naar verwachting begin februari). Daarnaast worden ze veel minder verrast door kleine aanpassingen in het verwerkingsproces die kenmerkend zijn voor nieuwe releases. Mede door ons klantenpanel kunnen wij een hoge kwaliteit van nieuwe versies van Unit4 Fiscaal Gemak garanderen.

 

Generale repetitie
Natuurlijk is de software die we tijdens de testdagen hebben aangeboden eerst grondig getest door onze systemen en medewerkers. Maar het zijn natuurlijk de gebruikers die als geen ander weten waar de haken en ogen van de wetgeving zitten en waar dus in het bijzonder op moet worden gelet. Daarnaast wordt ook de gebruikersvriendelijkheid getoetst en de toepasbaarheid van de verschillende berekeningen en opstellingen gemeten. Zeker dit laatste geeft ons de mogelijkheid om vooraf nog verbeteringen aan te brengen wat de gebruiksvriendelijkheid optimaliseert.

 

Reacties van onze klanten

Accountantskantoor van Deventer – Camiel Ochquee
Wij doen eigenlijk al jaren mee met de testdagen en merken dat wij hierdoor meer leren van het programma. Het leuke ervan is dat iedereen van elkaar leert. Het is prettig om Unit4 Fiscaal Gemak te kunnen testen. Het geeft een hoop inzicht en inspraak in het programma.

 

Van Boekel Accountants en Adviseurs – Margot de Beer
Wij doen mee aan de Unit4 Fiscaal Gemak testdagen om het een kijkje achter de schermen te krijgen waar je als gebruiker veel van opsteekt. Enerzijds vakinhoudelijk, maar bovenal van het pakket zelf. De dagen zijn goed voorbereid, waardoor met name de casusposities mijns inziens tot veel input hebben geleid. Ik vond het in elk geval heel leerzaam.

 

AccountXperts BV – Rozanne Meesman
Wij doen mee aan de Unit4 Fiscaal Gemak testdagen vanwege het grote voordeel om vooraf de applicatie te zien en daardoor gebruikersvragen en applicatiefouten te voorkomen danwel te minimaliseren en het gebruik zo nog efficiënter te maken. Het geeft ons in ieder geval veel beter inzicht. Het zijn zinvolle dagen en we zijn heel erg benieuwd naar de release.