Invoerefficiëntie in Unit4 Scenario Advies met Ockto


Door: Roel van Haeff | 7 maart 2019

Goed hypotheekadvies uitbrengen kost veel tijd.. toch? Binnenkort niet meer!

Naast het verzamelen en het invoeren van bijvoorbeeld alle gegevens over het inkomen, de spaarrekeningen, de pensioenen en de huidige woning en hypotheek moet je ook nog eens een volledig beeld krijgen van de financiële situatie van je klant.

 

Data verzamelen… maar dan makkelijker
Gelukkig gaat het verzamelen en verwerken van klantgegevens in Unit4 Scenario Advies binnenkort een stuk eenvoudiger en sneller. Dankzij de koppeling met Ockto. Met de Ockto-app worden de financiële gegevens van de klant verzameld bij overheidsinstanties zoals Mijnoverheid, het UWV en Mijnpensioenoverzicht. Vanuit het Ockto Connect portaal stuur je een verzoek naar de klant om deze gegevens digitaal te verzamelen. Nadat de klant hiermee heeft ingestemd, verstuurt Ockto de verzamelde data, inclusief de brondocumenten. Daarna kunnen deze worden opgehaald in het Ockto Connect Portaal.

 

AVG-compliant gegevens ophalen via Ockto
Binnenkort kun je in Unit4 Scenario Advies kiezen voor het importeren van de gegevens via Ockto. De gegevens worden vervolgens in een nieuw adviestraject verwerkt en de brondocumenten worden in het onderdeel Dossier toegevoegd. Deze documenten kun je direct gebruiken nadat je een hypotheekaanvraag via HDN hebt verstuurd. De geldverstrekker heeft deze nodig om de aanvraag te accepteren.

 

Sneller, efficiënter en meer flexibiliteit
Dankzij de Ockto-koppeling wordt het invoerproces en het aanvragen en verwerken van een hypotheek aanzienlijk sneller en efficiënter. Doordat je met de nieuwe koppeling beter en sneller de actuele data van de klant voor je hebt, kun jij een beter advies geven. De discussies rondom de werkgeversverklaring behoort bij de geboden Ockto-koppeling tot het verleden.