Twee woonsituaties verwerken in Unit4 Scenario Advies


Door: Roel van Haeff | 13 december 2019

Twee woonsituaties verwerken in Unit4 Scenario Advies

Het is je vast wel eens overkomen, je klant en de partner hebben allebei een eigen woning en willen advies over hun financiële mogelijkheden. Hoe ga je hier dan op een juiste manier mee om als je maar één eigen woning kunt verwerken in jouw hypotheekadviessoftware? Je wilt immers een zo goed mogelijk advies aan de klant geven.

 

Van één naar twee woonsituaties

Tot op heden was het in Unit4 Scenario Advies niet mogelijk om twee huidige woonsituaties te kunnen invoeren en te verwerken, een uitdaging bij de meeste softwarepakketten voor financieel advies. Daar is nu verandering in gekomen. In de nieuwste versie van Unit4 Scenario Advies is het mogelijk om voor zowel de klant als voor de partner een eigen woning en de bijbehorende hypotheken te kunnen invoeren. Nadat alle gegevens geïnventariseerd zijn, kun je in een berekening de nieuwe financiële mogelijkheden onderzoeken.

 

Zo kun je bijvoorbeeld een advies samenstellen voor de aankoop van een nieuwe woning waarbij de beide bestaande woningen worden verkocht. De eigen woningreserve van beide woningen wordt dan meegenomen in de financieringsopzet. Ook kun je bij het samenstellen van de hypotheek ervoor kiezen om één van de twee hypotheken voort te zetten op de nieuw aan te kopen woning.

 

Andere opties ook in kaart gebracht

Maar je kunt nog meer mogelijkheden onderzoeken. Wellicht is het verbouwen van de woning wel interessanter en kan de verkoopopbrengst van de woning van de partner ingebracht worden. Voor beide woningen kan dit worden onderzocht. Afhankelijk van je keuze zal Unit4 Scenario Advies de hypotheek tonen die bij de juiste woning hoort en kan de bestaande financiering aangepast en/of uitgebreid worden.

 

Beter advies = tevreden klant

 

Doordat het nu mogelijk is om twee woonsituaties te verwerken in Unit4 Scenario Advies kun jij als financieel adviseur jouw klanten dus voortaan beter bijstaan in belangrijke, financiële beslissingen voor de toekomst. Voor vragen kunt u contact opnemen via scenario.fi@unit4.com of bellen via telefoonnummer 0184 – 44 44 44.