Unit4 Bedrijfssoftware neemt Fiscaal Gemak over en verstevigt positie in accountancymarkt


Door: Redactie Unit4 Bedrijfssoftware | 29 mei 2019

Unit4 Bedrijfssoftware kondigt vandaag de overname van JSKS Software-ontwikkeling B.V. aan. Sinds medio 2014 werken de twee softwareleveranciers samen voor de verkoop van de fiscale cloudoplossing Fiscaal Gemak. Meer dan 30.000 professionals verwerken jaarlijks maar liefst 1.7 miljoen belastingaangiftes met deze software, wat Fiscaal Gemak marktleider maakt. Met deze overname onderstreept en versnelt Unit4 Bedrijfssoftware zijn nummer 1-positie in de accountancymarkt. Om de focus op de MKB- en de accountancymarkt te vergroten, stelde Unit4 Bedrijfssoftware eerder al Herman de Jonge als CEO, Sascha Pistora als CFO en Cees van den Heijkant als Chairman aan van het bedrijfsonderdeel dat de accountancy-, MKB-, financiële intermediairs- en salarismarkt in de Benelux bedient.

 

Fiscaal Gemak
De cloudoplossing van Fiscaal Gemak maakt gebruik van de modernste technologieën waarmee elk administratie- en accountantskantoor zijn klanten optimaal kan bedienen. De software kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid, het gebruik van begrijpelijke taal en biedt kantoren overzicht en inzicht waardoor zij altijd grip houden op de aangiftepraktijk.

 

Totaaloplossing voor de accountant
Met deze overname onderstreept Unit4 Bedrijfssoftware wederom zijn sectorfocus. Unit4 Bedrijfssoftware is de enige leverancier in Nederland die accountants en zijn MKB-klanten alle oplossingen kan leveren. Unit4 Bedrijfssoftware zet vol in op zijn complete accountancyplatform in de cloud waar alle primaire processen van de accountant – fiscaal, boekhouding, salaris – in geïntegreerd zijn. Middels dit platform worden alle data van alle processen in dashboards gepresenteerd aan accountants zodat zij hun klanten snel van het beste advies kunnen voorzien.

 

“We zijn ongelooflijk blij om JSKS bij Unit4 Bedrijfssoftware te mogen verwelkomen”, zegt Herman de Jonge. “Uit gesprekken met klanten blijkt dat accountants- en administratiekantoren de enorme hoeveelheid data die ze hebben, willen kunnen inzetten om in te springen op actualiteiten bij hun klanten om hen direct van een goed advies kunnen voorzien. Dat kunnen ze klanten met ons platform bieden. De overname van JSKS toont onze grote toewijding aan de Nederlandse accountants en de bereidheid te investeren in productontwikkeling en het samenwerkingsplatform voor accountants en hun klanten.”

 

Opgericht in 2012 houdt JSKS Software-ontwikkeling B.V. kantoor in Barendrecht waar een team van fiscalisten, accountants, juristen en softwareontwikkelaars werkt. “Na een jarenlange succesvolle samenwerking zijn we erg trots om nu echt onderdeel van Unit4 Bedrijfssoftware uit te mogen maken”, vertelt Ruud van der Kruk, mede-eigenaar van JSKS. “Wij herkennen ons sterk in de ambitie van Unit4 Bedrijfssoftware om accountants en belastingadviseurs volledig te ontzorgen en te voorzien van de juiste mogelijkheden om hun data optimaal in te zetten en tijd te besparen. Doordat Unit4 Bedrijfssoftware de enige ‘one stop shop’ voor accountants in Nederland is zijn we ervan overtuigd dat we met Unit4 Bedrijfssoftware samen die ambitie het beste waar kunnen maken.”

 

 

Het team van Fiscaal Gemak zal vanuit het huidige kantoor in Barendrecht blijven werken.