Voorkom boetes en verhoog uw verwerkingssnelheid met de module Btw Professional van Unit4 Fiscaal Gemak


Door: Maurice Beemster | 3 april 2019

Meer dan 45% van de btw-aangiftes in Nederland wordt op dit moment aangeleverd met behulp van Unit4 Fiscaal Gemak. Een belangrijke reden dat zo veel kantoren voor deze fiscale software kiezen, is dat zij hun verwerkingssnelheid beduidend kunnen verhogen en daarnaast boetes voorkomen. Met de onlangs uitgebrachte module Btw Professional worden zowel de functionaliteit als de integratiemogelijkheden nog verder vergroot.

 

Btw Professional module als uw ‘digitale collega’
In de hectiek van alle dag en het grote volume van de datastroom binnen accountants- en administratiekantoren kunnen bepaalde zaken aan uw aandacht ontsnappen. Hoe fijn is het dan als uw aangiftesoftware de rol van ‘digitale medewerker’ op zich neemt en u laat weten dat er (nog) iets moet gebeuren? Dat was precies het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de module Btw Professional van Unit4 Fiscaal Gemak.

 

Via de module Btw Basis konden Btw-aangiftes en opgaaf ICP al worden ingevuld en verzonden naar de Belastingdienst. De nieuwe module, Btw Professional, gaat nog een stap verder en levert u direct toegevoegde waarde door mee te denken bij verdere acties binnen uw aangiftepraktijk. Bijvoorbeeld:

 

  • Indien er sprake is van btw in de EU volgens de Btw-aangifte, dan wordt u in de planningspagina direct geattendeerd op de noodzaak een ICP-aangifte op te stellen. Vervolgens wordt in deze opgaaf het bedrag uit de Btw-aangifte getoond zodat u de aansluiting kunt borgen.
  • In de Winstaangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting wordt de verplichte specificatie Omzetbelasting direct gevoed vanuit de ingediende Btw aangiftes
  • Alle aangiftes worden steeds actief getoond in een jaaroverzicht. Hierdoor heeft u direct inzicht in eventuele afwijkingen.
  • Er wordt actief gecontroleerd of de betreffende Onderneming valt onder de “Kleine Ondernemers Regeling” (KOR).

Efficiency door koppelingen
Naast het realiseren van een verhoogde verwerkingssnelheid en het voorkomen van boetes bij onze klanten wordt er binnen Unit4 Fiscaal Gemak ook hard gewerkt aan koppelingen met diverse veelgebruikte financiële administratiepakketten zoals bijvoorbeeld Multivers, Exact en Snelstart. Met als doel de btw-gegevens uit deze systemen direct op te kunnen pakken in Unit4 Fiscaal Gemak en ook daarmee de efficiency op uw kantoor substantieel te verhogen.

 

Meer informatie over Unit4 Fiscaal Gemak