Alles onder controle met Bruno“Ik heb echt respect voor de ‘selfmade man’. Ik denk dan aan een Gert Verhulst; die als presentator begon in het Vlaamse kinderprogramma ‘Samson en Gert’ en vervolgens het succesvolle productiehuis Studio 100 oprichtte. Hij lijkt me echt veel plezier te hebben in zijn job. Of Conny Vandendriessche, oprichtster van het Belgische uitzendbureau Accent Jobs. Zij maakt zich tegenwoordig hard voor meer vrouwen in raden van bestuur. Een goede zaak, vind ik, vrouwen hebben andere inzichten en brengen een andere dynamiek op de werkvloer. Dat aandeel mag binnen de softwaresector ook nog wel verder omhoog overigens.

 

Maar wat mij net zo goed inspireert zijn authentieke ondernemers, mensen die echt een ambacht uitoefenen, het liefst met hun handen. Zo ken ik een slager die bij sterrenrestaurants levert. Hij is echt gepassioneerd door zijn werk. Machtig interessant vind ik dat. Dat ondernemende, dat lokale rond de kerktoren. Juist die KMO’ers in België hoop ik met onze business software Venice te ontzorgen in hun boekhouding, facturatie en klantenbeheer. Zodat zij zich kunnen concentreren op waar zij goed in zijn: het runnen van hun business.

 

Zelf ben ik meer een teamplayer. Ik heb lang op nationaal niveau als amateur gevoetbald. Zonder dat je het bewust beseft, leer je in het veld veel skills die op de werkvloer goed van pas komen. Omgaan met mensen, hen inschatten, met ze onderhandelen; je leert met je beide benen in de wereld staan en je rol binnen het elftal te pakken. En jezelf soms weg te cijferen, aan te passen voor het team of het grotere geheel.

 

Dat aanpassingsvermogen is wel goed van pas gekomen als Vlaams kantoor binnen het Nederlandse Unit4 Bedrijfssoftware. We spreken natuurlijk dezelfde taal, maar je hoort weleens dat daarmee ook alles is gezegd over de overeenkomsten tussen Belgen en Nederlanders. Zo zijn Nederlanders veel directer dan Belgen. Ik heb daar in het begin ook echt aan moeten wennen, maar vind dat inmiddels wel lekker helder.

 

Het mooie aan werken bij Unit4 Venice is dat we genieten van de voordelen van een KMO – als Brugs kantoor hebben we korte lijnen en zijn we wendbaar – en tegelijk profiteren van de grootte en slagkracht van Unit4 Bedrijfssoftware. The selfmade man meets the teamplayer – een ideale combinatie voor mij!”

 

Bruno Delaere (33), Marketing Manager Unit4 Venice, werkt sinds 2017 bij Unit4 Bedrijfssoftware vanuit het kantoor in Brugge